За индийски ресторант Кохинор

Индийски ресторант Кохинор се намира в самия център на София, на тиха улица, която предлага романтично и приятно прекарване за нашите клиенти, като в същото време индийски ресторант Кохинор се намира само на няколкостотин метра от НДК (Националния Дворец на Културата) срещу входа на Александровска болница.

Ресторант Кохинор отваря за първи път на 31 март 2008 и благодарение на успешната работа на екипа си е високо ценен от своите клиенти и получава високи отзиви за своята кухня и обслужване. От 22 януари 2019 ресторанта се премести на новия си адрес - бул. Гоце Делчев №67, където вече е разположен в самостоятелна къща с предна - лятна градина и задна - зимна градина. Ресторанта е разпределен на два етажа - първият етаж се състои от малка и голяма зала за клиенти, а вторият етаж се състои от една голяма зала за клиенти с романтична камина.

Индийски ресторант Кохинор е награждаван няколко поредни години със сертификат за отличие - "Certificate of Excellence" от най-популярният туристически сайт - TripAdvisor.

Освен екзотична индийска кухня, комбинирана с приятна индийска музика, при нас можете да се насладите и на специално селектирани от водещи български сомелиери от Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери - вина и други напитки. Индийски ресторант Кохинор е много популярен като романтичен ресторант, подходящ за срещи с любимата половинка.

Името на ресторанта - Кохинор (в превод от хинди - "планина от светлина"), представлява 105 каратов диамант, който в продължение на хиляди години най-големият познат диамант в света. Добит е в Голконда в щата Андхра Прадеш в южна Индия и е принадлежал на различни индийски и персийски владетели, които са водили много войни с цел да притежават безценният камък. Впоследствие диамантът Кохинор става притежание на Кралство Великобритания и в момента е част от кралската корона. Все още се спори от кога датира самият диамант, като според някои източници той е намерен 3200 г. пр. н. е., а според други - 5000 г. пр. н. е. До преди 300 години единственият източник на диаманти в света е бил Голконда в Индия, като след това са открити диамантени находища и в Бразилия и ЮАР. Искрено се надяваме, и това е нашата основна цел, да превърнем индийски ресторант Кохинор в едно бижу на автентичната индийска кухня сред всички ресторанти в София.

Индия е една от най-големите държави в света и поради това самата индийска кухня не е само един вид, но най-общо може да се раздели на северна, южна, източна и западна. Въпреки многото общи черти между различните видове индийска храна всеки регион има свои екзотични специалитети и особености. Много от ястията в индийската кухня произлизат от много индийски празници и фестивали, но в последствие са се наложили като ежедневна храна. Още преди пет хиляди години различните характерни индийски подправки (кардамон, черен пипер, куркума, синап и др.) са се отглеждали в Индия, като са донесени в Европа значително по-късно. Интересен факт е, че първата индийска подправка донесена в Европа и придобила популярност е черният пипер.

В момента индийската кухня се радва на все по-голяма популярност в целия свят, особено във Великобритания, където според последните проучвания любимата храна на всички англичани е пиле тика масала, изпреварвайки дори местните специалитети като риба и пържени картофи. Като добавим към това и факта, че индийската кухня е характерна със здравословния си начин на приготвяне на ястията, използвайки много диетични и здравословни съставки, не е чудно че в днешния забързан свят, където хората се хранят главно с нездравословна храна, индийската куйня става все по-популярна и предпочитана от хората, които пазят здравето си. Все повече ресторанти, в опита си да намалят своите разходи, използват все повече полу-готови ястия, съдържащи множество вредни химикали и консерванти. При нас в индийски ресторант Кохинор можете да сте спокойни, че всяко ястие се приготвя на момента от изцяло натурални съставки и по оригинални традиционни рецепти от Индия. Продуктите, които използваме се доставят пресни ежедневно от внимателно подбрани доставчици от цяла България и региона на София. За да можем да гарантираме максимално автентичният вкус на ястията част от подправките ни се доставят директно от Индия и Великобритания.

Изключително популярни в индийската кухня са вегетарианските ястия, тъй като в Индия над 30% от населението са вегетарианци или вегани. Поради това индийската храна със своето разнообразие е предпочитана от вегетарианците по цял свят. В индийски ресторант Кохинор, ще намерите голямо разнообразие от вегетарианска храна. Поради големият интерес към вегетарианските индийски ястия, те са се развили изключително много като отделен клон от индийската кухня и са изключително вкусни и интересни, не само за вегетарианците. Този тип ястия са подходящи и за хора, които постят.


Адрес

София, бул. Гоце Делчев №67

Телефон

088 2532541

Работно време

Понеделник-петък: 12:00-23:00
Събота: 17:00-23:00
Неделя: почивен ден